nyhet: Cd-skiva för döva och röststyrd mobil för stumma.

Dessa två idéer kom till mig alldeles osökt när jag tidigare ikväll drabbades av genomskinligt-presentpapper-incidenten.
För finns det presentpapper för blinda människor är det inte mer än rätt att vi tillgodoser även dövas och stummas behov i form av cd-skivor och mobiltelefoner för just dessa människor.
Jag tror det kan slå.

presentpapper för blinda.

Häromdagen skulle jag köpa presentpapper att slå in julklappar med. I godan ro knatade jag in på akademibokhandeln och fick snabbt syn på en rulle som föll mig i smaken. Den var lite silvrig och julig med stjärnor och lite snöflingor på. Sådär riktigt mysigt och glittrigt harmoniskt som riktigt julpapper ska vara.
Så jag slog till.
Väl hemma gjorde jag den förbryllande upptäckten att pappret var genomskinligt. Borta var mitt silver och min vilda snöstorm späckad med stjärnor. Kvar fanns bara en rulle gladpack med några vita prickar utslängda lite här och där. Vem fan slår in julklappar i genomskinligt papper?
Och inte stod det ett ord om det på etiketten.
Ikväll gjorde jag mig så redo att införskaffa nytt papper. Jag valde ut ett i heltäckande lila. Inga förvillande mönster eller korrupta stjärnor som skulle kunna lura mig i fördärvet. Nöjd och glad åkte jag sedan hemåt. För att i hemmets lugna vrå mötas av ingenting mindre än - transparent lila presentpapper!

Vad är oddsen för detta? Att två gånger på raken lyckas få med sig genomskinligt papper, när det egentligen inte ens borde existera presentpapper man kan SE rakt igenom. Synnerligen dumt, tycker åtminstone jag.
Den enda vettiga förklaringen måste vara att jag helt enkelt råkat leta mig in bland det enorma utbudet av presentpapper för blinda.