Virrvarr

Åsksmällen dånade och hon log stort. Nu var det äntligen dags och hon var tvungen att ta det beslutet. Beslutet som skulle komma att ändra inte bara hennes liv, utan även hans. Han som dök upp där för längesen och lotsade henne genom den märkliga kitschvärlden.

En lång, mörk främling som svepte in i hennes liv och plötsligt ställdes allt på sin spets. Så hon smet från sådant hon borde göra och njöt av kicken det gav. Han fanns ju där och snart skulle allt ändå bli så totalt annorlunda mot vad hon var van vid.

Bara att vänta och se.


Ömsesidigt

Så var hon borta därifrån på ganska lång tid, men kunde inte slita tankarna från blixtnedslaget.
Han hörde av sig och upplösningstillståndet infann sig ganska snart. Nu var det bara att vänta medan solen sken som besatt, så hon höll sig inne för att inte riskera att bli brun. Det vet ni ju själva hur jobbigt det kan vara.

Blixtnedslag

Det bråkades och gnälldes. Allting var helt sjukt och hade det inte varit för en viss detalj hade förmodligen kvällen slutat i mentalt sammanbrott för hennes del.
Nu dök han upp- blixten slog ner.
Hans trygga, medlidande leende skickade ett pirr av välbehag genom hela hennes kropp och genast visste hon... Honom skulle hon ha.
Så otippat, men ändå så logiskt på något sätt. Plötsligt var hon totalsåld på en ny drog, och abstinensen dagen därpå var nästintill outhärdlig.
De skulle dröja många veckor innan de sågs igen, och hon var förkrossad.


Stjärnglans

Han dyker upp då och då, allt oftare. Han gör alla fel som de andra människorna gör. Han drar samma tråkiga skämt och ställer samma dumma frågor.
Men det gör ingenting.
För han är ändå han, och han har åstadkommit någonting som hon beundrar. Då spelar det inte längre särskilt stor roll att han egentligen är som alla andra. För det är ju hon också. Med det lilla undantaget att hon är totalt hänförd av e så sorglig och nergången människa som han.

Patetiskt... Men ack, så vackert.

Blind och döv?

Efter bara några dagar hade hon lärt sig många saker om människorna här. De hade nämligen en hel del gemensamma nämnare, mer eller mindre irriterande.

Till att börja med var de alla helt övertygade om att hon var både blind och döv, vilket hon började önska vore sant. Detta tog sig ut i form av hysteriska viftanden, skrik, tjoanden och den lustiga lilla företeelsen att jagandes följa efter henne trots att hon redan talat om att hon var upptagen, men på väg. Som om det inte vore nog verkade heller ingen höra vad hon sa, eller uppfatta hennes "jag är på väg"-vinkningar.

Stressad slår hon sig ner och då kommer han. Han som skulle förändra hennes liv. Inte radikalt, men litegrann. Det var absolut inte kärlek vid första ögonkastet, men hon låter honom hållas. Hon behöver en re-bound. 

Han ler mot henne, en kort stund. Sen är det dags att bege sig upp till stressen igen. Stressen och skriken.


Kitsch

Den första dagen kändes det som på film. Hon insöp atmosfären medan tingeltanglets glitter speglades i hennes ögon, och den stillsamma musiken smekte hennes trumhinnor. Vilken annorlunda plats att befinna sig på, och nu var hon en del av det.
Mattorna var mjuka och det var högt i tak. Hon njöt till fullo och kände att hon kommit rätt. Här skulle hon trivas alldeles utmärkt.
"Hallå, hörru.. HALLÅ!!! Jag har bråttom, jag har väntat här en halvtimme nu, vad är det här egentligen?!"

Härmed hade hennes hat inför klientelet tänts och skulle för evigt brinna hett.